Kevyempi bostonkakku

Vatkaa kädenlämpöiseen maitoon kananmuna, sokeri, suola, kardemumma ja hiiva sekä noin puolet jauhoista.

Alusta lopuilla jauhoilla ja lisää lopuksi pehmeä margariini.

Anna taikinan kohota.

Kauli taikina suorakulmaiseksi levyksi ja levitä sille ohut kerros margariinia ja hilloa, tai vaihtoehtoisesti sokeria ja kanelia.

Kääri levy rullaksi ja leikaa 4-5cm paloja 10-11 kpl. Lado palat voideltuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan ja anna niiden kohota ennen paistamista 200 asteessa noin puoli tuntia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen702g232kcal23.2g34.4g0g0g
Kananmuna kuoreton 129g184kcal16.1g0.4g13.2g0g
Sokeri 351g1425kcal0g350.8g0g0g
Suola, annos 3g3.5g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g23g73kcal2.6g14g1.6g6.6g
Hiiva 59g44kcal7.7g0.6g0.2g4g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 234g1663kcal1.8g0.9g187.3g0g
Omenahillo, sokeroitu, 100g234g415kcal0.5g22.9g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3472g8070kcal103.8g848g405.6g21.2g
Valittu annoskoko1736g4035kcal51.9g424g202.8g10.6g
Annoskoko puolitettuna868g2018kcal26g212g101.4g5.3g
Arvot/100g100g232kcal3g24.4g11.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=276854