Aapon kevyempi omenapiirakka

Kuori omena(t), poista keskiö(t) omenaporalla ja lohko.

Laita esimerkiksi laakeapohjaisen uunivuoan pohjalle vettä niin, että omenat peittyvät.

Lisää rusinat joukkoon.

Kuumenna voi pehmeäksi taikinakulhossa.

Sekoita joukkoon sokeri.

Vatkaa riittävän tasaiseksi.

Jos viitsit, niin voit vaahdottaakin.

Lisää joukkoon maitorahka ja kerma.

Sekoita.

Laita jauhot toiseen astiaan sekoitettuna keskenään.

Yhdistä seokset.

Voitele suuri uunivuoka, jauhota ja kaada taikina.

Paksuudeltaan taikinaa saisi olla parisen senttiä.

Kaada vesi pois omenien ja rusinoiden asitasta.

Laita taikinakulhoon ja sekoita siirapin, kanelin ja sokerin kanssa.

Asettele lohkot mielesi mukaan taikinan päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 87 grammaa

Aapor1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 10g72kcal0.1g0g8.1g0g
Sokeri 20g81kcal0g19.9g0g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g50g32kcal5.5g2.1g0.1g0g
Vehnäjauho, sunnuntai36g126kcal4.3g25.5g0.8g1.1g
Leivinjauhe 2g3.5kcal0.1g0.8g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g50g17kcal0.1g3.5g0.1g0.9g
Siirappi 5g15kcal0g3.7g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1.6g5.8kcal0.1g1.3g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana348g705kcal20.4g113.6g18.4g4g
Valittu annoskoko174g352kcal10.2g56.8g9.2g2g
Annoskoko puolitettuna87g176kcal5.1g28.4g4.6g1g
Arvot/100g100g203kcal5.9g32.6g5.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=182175