Parsakaaligratiini

Paloittele parsakaali ja laita kiehumaan.

Sulata voi teflonkattilassa, lisää pari ruokalusikallista vehnäjauhoja ja sekoita kullanruskeaksi mömmöksi.

Lisää sitten maito vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen.

Kun maito meinaa kiehahtaa, ota kattila levyltä pois ja anna jäähtyä hetken.

Lisää sitten pilkottu juusto sekä kananmuna ja mausta esimerkiksi valkosipuli- ja paprikajauheella sekä mustapippurilla.

Kuumenna kastiketta sekoittaen vain sen verran, että juusto alkaa sulaa.

Kaada parsakaalit uunivuokaan ja juustokastike päälle.

Pinnalle voi vielä ripotella juustoa.

Paista 225 asteessa puolisen tuntia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 311 grammaa

Raejuusto
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali, keitetty, suolaton 56g20kcal2.6g1.1g0.2g1.4g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 98g45kcal3g4.7g1.5g0g
Voi 2.8g20kcal0g0g2.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.8g10kcal0.3g2g0g0.1g
Kananmuna kuoreton 7.7g11kcal1g0g0.8g0g
Juusto, kermajuusto, rasvaa 30 %, turunmaa/oltermanni/korsholm/masurkka 7g26kcal1.6g0g2.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana350g263kcal17g15.6g14g3g
Valittu annoskoko175g132kcal8.5g7.8g7g1.5g
Annoskoko puolitettuna88g66kcal4.3g3.9g3.5g0.8g
Arvot/100g100g75kcal4.9g4.5g4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=222632