Briossisämpylät

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.

Liota maitoon hiiva, hunaja ja suola.

Sekoita munat puuhaarukalla taikinaan.

Lisää jauhot vähitellen ja lopussa voi nokareina.

Vaivaa 12-15 min. Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin tunniksi.

Vaivaa ilmakuplat pois, kaulitse taikina 2 cm paksuksi suorakaiteeksi ja kääri rullalle, leikkaa 16 palaan.

Pyörittele sämpylöiksi.

Kohota pellillä liinan alla tunti.

Voitele keltuaisella ja paista 200c 12-15 min.

(Ohjeessa käskettiin käyttää voita, mutta kokeilin itse margariiniin.)

Lähde: Olivialehti verkkosivut

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 87 grammaa

Cherrymom
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 251g97kcal8.3g7g3.8g0g
Hiiva 63g47kcal8.2g0.7g0.3g4.3g
Hunaja 50g166kcal0.3g40.6g0g0g
Suola, annos 3g6.3g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 276g394kcal34.5g0.8g28.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 490g1681kcal49.9g343g5.9g17.1g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala327g1045kcal49g192.7g8.5g32.7g
Margariini 60%, keskiarvo 251g1338kcal0.8g0.9g150.8g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g25g16kcal0.9g0.1g6.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3480g9570kcal303.8g1171.6g407.8g108.2g
Valittu annoskoko1740g4785kcal151.9g585.8g203.9g54.1g
Annoskoko puolitettuna870g2393kcal76g292.9g102g27.1g
Arvot/100g100g275kcal8.7g33.7g11.7g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=457116