Keftedes

500 g lampaan- tai naudanjauhelihaa
2 rkl oliiviöljyä
2 kuutioitua sipulia
reilu desi korppujauhoja
1-2 rkl minttua
1½ dl punaviiniä
1 muna
suolaa
pippuria

Paistamiseen:
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl jauhoja
4 rkl viiniä

Kaada viini korppujauhojen päälle ja anna vetäytyä n. 10 min. Purista ylimääräinen neste pois.

Hauduta sipulia öljyssä, kunne se pehmenee.

Sekoita kaikki ainekset hyvin.

Muotoile taikinasta (pieniä) lihapullia, jauhota ne ja paista pannulla oliiviöljyssä.

Pirskottele paiston loppuvaiheessa vielä viiniä lihapullien päälle.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Lilli91

Lilli91 sanoi...

Minttua kannattaa laittaa ihan rohkeasti, itse laitoin 1 rkl eikä maistunut kyllä yhtään.

keskiviikko 27.02.2013 klo 19:05

AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha4600g7636kcal874g0g460g0g
Sipuli (kuorittu)1840g497kcal23.9g88.3g3.7g31.3g
Minttu, tuore (-), annos 1g9g4kcal0.3g0.8g0.1g0.6g
Punaviini 1840g1297kcal5.7g3.7g0g0g
Kananmuna kuoreton 552g787kcal69g1.7g56.6g0g
Suola, annos 3g9g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 506g4475kcal0g0g506g0g
Korppujauho 644g2358kcal67.6g482.3g6.6g34.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g34108kcal2081g1153.6g2066g132g
Valittu annoskoko10000g17054kcal1040.5g576.8g1033g66g
Annoskoko puolitettuna5000g8527kcal520.3g288.4g516.5g33g
Arvot/100g100g171kcal10.4g5.8g10.3g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=342489