Gluteeniton ja vähälaktoosinen suklaakakku

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään ja lisää varovasti sekoittaen vaahdon joukkoon.

Paista pellillä leivinpaperin päällä tai voidellussa ja jauhotetussa vuoassa. 175 asteessa n. 40 min. Pellillä kypsyy hieman nopeammin.

Leikkaan jäähtynyt kakkulevy ja tee täyte.

Sulata suklaa miedolla lämmöllä ja sulattele joukkoon myös tuorejuusto.

Nosta pois levyltä ja vaahdota jäähtymisen aikana kerma, sokeri, vaniljasokeri.

Sekoita jäähtynyt "kastike" kermavaahdon joukkoon.

Lado vuorotellen kakkupohja ja kuorrute niin, että päällimmäiseksi jää kuorrutekerros.

Kostuta kakkulevyt kevyesti esim.

tuoremehulla tai vaniljalla maustetulla laktoosittomalla maidolla.

Koristele esim.

karkkirakeilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Heltsy
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 294g419kcal36.8g0.9g30.1g0g
Sokeri 171g694kcal0g170.9g0g0g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g47g164kcal1.6g37.9g0.5g1.4g
Perunajauhot, Kolmen Konstin 4rkl=60ml=42g40g134kcal0g32.9g0g0.6g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 27g99kcal4.9g2.9g5.8g8.1g
Valio maustettu rahka 200g vanilja HYLA267g428kcal19.5g42.8g18.7g0g
Pandan tumma suklaa 150 g201g1071kcal9.8g104.2g64.1g0g
Vispikerma laktoositon Valio 2dl535g1924kcal10.7g14.4g203.1g0g
Sokeri 80g326kcal0g80.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g16g64kcal0g15.9g0g0g
Tuoremehu, Appelsiinitäysmehu (Rainbow), annos 200g67g27kcal0g6.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3488g10699kcal166.6g1019.2g644.6g20.2g
Valittu annoskoko1744g5349kcal83.3g509.6g322.3g10.1g
Annoskoko puolitettuna872g2675kcal41.7g254.8g161.2g5.1g
Arvot/100g100g307kcal4.8g29.2g18.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=173905