Aapon kevyempi omenapiirakka

Kuori omena(t), poista keskiö(t) omenaporalla ja lohko.

Laita esimerkiksi laakeapohjaisen uunivuoan pohjalle vettä niin, että omenat peittyvät.

Lisää rusinat joukkoon.

Kuumenna voi pehmeäksi taikinakulhossa.

Sekoita joukkoon sokeri.

Vatkaa riittävän tasaiseksi.

Jos viitsit, niin voit vaahdottaakin.

Lisää joukkoon maitorahka ja kerma.

Sekoita.

Laita jauhot toiseen astiaan sekoitettuna keskenään.

Yhdistä seokset.

Voitele suuri uunivuoka, jauhota ja kaada taikina.

Paksuudeltaan taikinaa saisi olla parisen senttiä.

Kaada vesi pois omenien ja rusinoiden asitasta.

Laita taikinakulhoon ja sekoita siirapin, kanelin ja sokerin kanssa.

Asettele lohkot mielesi mukaan taikinan päälle.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 87 grammaa

Aapor1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 100g725kcal1.2g0.4g81.3g0g
Sokeri 200g812kcal0g199.8g0g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g500g325kcal55g21g1.5g0g
Vehnäjauho, sunnuntai360g1260kcal43.2g255.6g7.6g10.8g
Leivinjauhe 20g35kcal1g7.6g0g0.1g
Omena, keskikokoinen 200g500g170kcal1g35.5g1.5g9g
Siirappi 50g151kcal0.1g37.1g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g16g58kcal0.6g12.7g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3492g7072kcal204.2g1139.4g185g39.8g
Valittu annoskoko1746g3536kcal102.1g569.7g92.5g19.9g
Annoskoko puolitettuna873g1768kcal51.1g284.9g46.3g10g
Arvot/100g100g203kcal5.8g32.6g5.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=182175