Basillika perunavohvelit

Keitä perunat kuorineen kypsiksi ja jäähdytä ne.
Kuori perunat ja raasta perunat karkeaksi raasteeksi.

Sulata rasva ja lisää se perunaraasteen joukkoon.

Sekoita seos tasaiseksi.

Surauta sipuli sauvasekoittimella mössöksi.

Hienonna basilika ja valkosipulit.

Lisää perunaseokseen maito, jauhot, suola, valkosipuli, basilika ja sipulimurska.

Rouhi joukkoon reippaasti mustapippuria.

Hämmennä taikina hyvin tasaiseksi massaksi.

Kuumenna ja voitele vohvelirauta.

Levitä reilun desilitran verran taikinaa raudalle ja kypsennä kullankeltaisiksi.

(Jos vohvelit pysyvät huonosti koossa, lisää hiukan vehnäjauhoa)

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Seregi85
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g856g514kcal12.8g111.3g0.9g7.7g
Voi 128g931kcal1.5g0.5g104.4g0g
Sipuli (kuorittu)86g23kcal1.1g4.1g0.2g1.5g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen342g113kcal11.3g16.8g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 128g424kcal2.6g3.9g44.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 167g573kcal17g116.8g2g5.8g
Suola, annos 3g4.3g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 34g37kcal2.7g5.6g0.2g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3492g5229kcal98g518g305.2g31.4g
Valittu annoskoko1746g2615kcal49g259g152.6g15.7g
Annoskoko puolitettuna873g1307kcal24.5g129.5g76.3g7.9g
Arvot/100g100g150kcal2.8g14.8g8.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=254258