Kevyt raparperipiirakka

Vispaa kananmuna ja sokeri kevyesti.

Sekoita kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma, lisää taikinaan yhdessä piimän kera.

Sekoita joukkoon sulatettu margariini.

Leikkaa leivinpaperista piirakkavuokaan sopiva pyöreä pala ja kaada taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle hieman vehnäjauhoja ja taputtele kevyesti vuoan reunoille asti.

Levitä raparperipalat piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili, sokerit ja kananmuna keskenään ja kaada vuokaan raparperien päälle.

Paista piirakkaa 175-asteisen uunin alatasolla n. 35-40 min, kunnes
piirakka on kullanruskea ja kypsä myös pohjasta.

Jäähdytä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Keidii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale, luomu (Pirkka)300g1049kcal42g167.9g20.7g33g
Vehnäjauho puolikarkea 146g501kcal14.9g102.3g1.8g5.1g
Ruisjauho kokojyväjauho 41g125kcal3.6g22.8g0.8g5.7g
Flora margariini 60, annos 10g75g405kcal0.1g0.2g45g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 150g45kcal4.3g5.4g0.1g0g
Leivinjauhe 11g18kcal0.5g4g0g0.1g
Kananmuna kuorineen punnittu90g113kcal9.9g0.3g8.1g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g7.5g23kcal0.8g4.5g0.5g2.1g
Fariinisokeri150g609kcal0g149.7g0g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)300g195kcal9.6g14.4g10.5g0g
Kanamuna,raaka (Kultamuna), annos 55g90g128kcal11.2g0.3g9.3g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g75g217kcal0.9g42g0g30g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g12g48kcal0g11.9g0g0g
Raparperi 300g101kcal2.1g16.5g0.3g4.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3492g7154kcal199.8g1084.4g194.2g160.4g
Valittu annoskoko1746g3577kcal99.9g542.2g97.1g80.2g
Annoskoko puolitettuna873g1789kcal50g271.1g48.6g40.1g
Arvot/100g100g205kcal5.7g31.1g5.6g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=363219