Gluteeniton tiikerikakku

Voitele ja jauhota vuoka.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään (paitsi ei kaakaojauhetta).

Lisää taikinaan kuivat aineet, voi ja jogurtti.

Ota taikinasta kulhoon noin kolmasosa ja sekoita siihen kaakaojauhe.

Kaada vuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, lisää päälle tumma taikina ja loput vaaleasta taikinasta.

Pistele haarukalla taikinaa muutaman kerran, jotta taikinakerrokset menevät sekaisin.

Paista 175 C alatasolla noin 40-45 minuuttia.

Tarkista kypsyys esim.

hammastikulla.

Jos tikku tulee ulos kuivana, kakku on valmis.

Lähde: Arla ingman

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 225g1595kcal1.7g0.9g179.6g0g
Sokeri 318g1291kcal0g317.7g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu407g513kcal44.8g1.2g36.6g0g
Leivinjauhe 15g26kcal0.8g5.7g0g0.1g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g599g2096kcal21g485g6g18g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g15g60kcal0g14.8g0g0g
Jogurtti, turkkilainen/kreikkalainen, rasvaa 10 % 150g184kcal6g6.4g15g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 18g66kcal3.3g2g3.9g5.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3492g11662kcal155.2g1667.4g482.2g47.2g
Valittu annoskoko1746g5831kcal77.6g833.7g241.1g23.6g
Annoskoko puolitettuna873g2916kcal38.8g416.9g120.6g11.8g
Arvot/100g100g334kcal4.4g47.7g13.8g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=420822