Jauhelihakastike (Painonvartijat)

400 g naudan paistijauhelihaa
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
2 porkkanaa
3-4 lehtisellerinvartta
2 tlk (à 400 g) säilöttyä tomaattimurskaa
1,2 dl punaviiniä
1 rkl kuivattua yrttiseosta
ripaus suolaa ja jauhettua mustapippuria
hienonnettuja tuoreita yrttejä, esim.

basilikaa ja oreganoa

1. Kuori ja hienonna sipulit ja murskaa valkosipulinkynsi.

Kuori ja kuutioi porkkanat ja hienonna lehtisellerinvarret.

2. Ruskista jauheliha.

Lisää kasvikset jauhelihan joukkoon pariksi minuutiksi kuullottumaan.

3. Kaada pannuun tomaattimurska sekä punaviini ja mausta seos yrttimausteilla.

Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä n. 30 minuuttia.

Mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Ripottele pinnalle hienonnettuja yrttejä.

Tarjoile keitetyn pastan kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Missdrew
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha2441g4051kcal463.7g0g244.1g0g
Sipuli 671g203kcal8.4g32.2g1.3g11.4g
Valkosipuli 24g26kcal1.9g4g0.1g0.5g
Porkkana 793g259kcal4.9g44.1g1.6g20.2g
Lehtiselleri 458g58kcal5.1g5g0.9g4.6g
Tomaattimurska 4881g1435kcal27.3g258.7g9.8g92.7g
Punaviini 732g516kcal2.3g1.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g13099kcal1027.2g691g515.6g258.8g
Valittu annoskoko10000g6549kcal513.6g345.5g257.8g129.4g
Annoskoko puolitettuna5000g3275kcal256.8g172.8g128.9g64.7g
Arvot/100g100g66kcal5.1g3.5g2.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100216