Jamie oliverin pizza

Pohja;
3dl puolikarkea vehnäjauho
4,5dl durumjauho
reilu 1tl suolaa
3dl kädenlämpöistä vettä
3tl sokeria
8g kuivahiivaa

1. Liuota kädenlämpöiseen veteen sokeri ja kuivahiiva. 2. Sekoita loput kuivat aineet ensin keskenään ja lisää sen jälkeen nesteeseen. 3. Vaivaa taikinasta kimmoisa pallo. 4. Jätä taikina levähtämään n. 15minuutiksi, ja valmistele sillä aikaa täytteet.

Kauli taikinasta kaksi pellin kokoista pohjaa.

Täytä pizza haluamallasi tavalla.

(tässä ohjeessa/kalorimäärässä käytetty molempiin pellillisiin yhteensä 2prk tomaattipyrettä, 150g punaleimaemmentalia, 800g raejuustoa, 2prk tonnikalaa sekä 1pss kinkkusuikaleita) Pohjalle tomaattipyre, seuraavaksi juustot ja sitten muut täytteet.

Paista uunin yläosassa 250asteessa n. 10min.

Pizzasta tulee parempi jos sen paistaa öljytyn folion päällä ritilällä.

Pizza jaetaan 8osaan/pellillinen, yksi annos painaa n. 137g.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Marjab
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 892g3062kcal90.9g624.7g10.7g31.2g
Vehnäjauho, durum 1510g5358kcal196.3g951.5g37.3g190.3g
Sokeri 55g223kcal0g54.9g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g37g0kcal0g0g0g0g
Tonnikalapalat vedessä, Pirkka1373g1510kcal343.2g0g13.7g0g
Kinkkusuikale Pirkka1144g1179kcal205.9g20.6g28.6g0g
Tomaattipyree, Pirkka641g525kcal21.8g121.7g6.4g6.4g
Juustoraaste emmental punaleima687g2677kcal199.1g0g205.9g0g
Raejuusto, Milbona, Lidl3661g3295kcal585.8g91.5g73.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g35659kcal3286g3729.8g751.6g455.8g
Valittu annoskoko10000g17829kcal1643g1864.9g375.8g227.9g
Annoskoko puolitettuna5000g8915kcal821.5g932.5g187.9g114g
Arvot/100g100g178kcal16.4g18.6g3.8g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=232960