Porkkanakakku

Tämä resepti on lainattu Patalinnun blogista ja määrä on puolitettu alkuperäisreseptistä.

Kakku sopii 20 cm halkaisija kakkuvuokaan.

Vaahdota munat ja sokeri.

Lisää joukkoon öljy.

Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda (0,5 tl), mausteet, inkivääri (0,5tl), kookos ja mantelirouhe ensin keskenään ja sitten varovasti taikinaan.

Lisää lopuksi porkkanaraaste ja valutettu ananas.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (minulla käytössä 26cm irtopohjavuoka johon meni täydellisesti).

Paista 175C asteisessa uunissa 55-65min.

Tarkista kypsyys tikulla, niin että siihen ei enää tartu taikinaa.

Anna kakun rauhassa mehevöityä seuraavaan päivään jääkaapissa (jäähtymisen jälkeen).

Sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja levitä seos kakun päälle.

Itse tykkään että kuorrute on paksumpana tuossa päällä, mutta kuorrutteesta riittää kyllä hyvin myös koko kakun peitoksi jos niin haluaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 175 grammaa

99362
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 50g16kcal0.3g2.8g0.1g1.3g
Mantelirouhe pirkka (Pirkka)15g90kcal3.2g1g8.1g1.1g
Kookoshiutale 1.1g7.3kcal0.1g0.1g0.7g0.2g
Vehnäjauho puolikarkea 18g63kcal1.9g12.8g0.2g0.6g
Ruokosokeri19g76kcal0g18.6g0g0g
Kananmuna, keitetty 14g20kcal1.7g0g1.4g0g
Ananasmurska (Euroshopper) 1 purkki13g7.1kcal0g1.8g0g0.2g
Rypsiöljy 11g100kcal0g0g11.3g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.4g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.5g1.8kcal0g0.4g0g0g
Leivinjauhe 0.6g1.1kcal0g0.2g0g0g
Philadelphia tuorejuusto 200g25g64kcal1.5g0.8g6g0g
Tomusokeri 1dl=60g7.5g30kcal0g7.5g0g0g
Sitruunateejuomajauhe valmistamaton, makeutettu pikatee 0.3g1kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana350g956kcal17.4g92.8g55.6g7g
Valittu annoskoko175g478kcal8.7g46.4g27.8g3.5g
Annoskoko puolitettuna88g239kcal4.4g23.2g13.9g1.8g
Arvot/100g100g273kcal5g26.5g15.9g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=272137