Lasagne, kevyempi

1. Valmista jauhelihakastike:
Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Ruskista jauheliha ja lisää loppuvaiheessa sipuli ja valkosipuli.

Lisää tomaattimurska ja mausteet, hauduta miedolla lämmöllä kannen alla n. 15 min, ja tarkista maku.

2. Valmista juustokastike:
Sekoita 2 ruokalusikalliseen öljyä jauhot.

Lisää maito pienissä erissä, koko ajan sekoittaen.

Keitä miedolla lämmöllä vähän väliä sekoittaen n. 5 min. Sekoita joukkoon juustoraaste.

3. Kokoa lasagne: Laita voidellun lasagnevuoan pohjalle kerros pastalevyjä, jauhelihakastiketta ja juustokastiketta.

Jatka samaan tapaan, jätä päällimmäiseksi pastakerros ja annos juustokastiketta.

Paista 200-asteisessa uunissa n.10 min., vähennä lämpö 175-asteeseen ja jatka kypsentämistä n.40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 280 grammaa

Hannel86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha31g52kcal5.9g0g3.1g0g
Sipuli (kuorittu)6.3g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.6g0.7kcal0g0.1g0g0g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)31g7.8kcal0.3g1.7g0g0.4g
Basilika, kuivattu 0.2g0.6kcal0g0g0g0.1g
Ruokasuola jodioitu 0.5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Paprikajauhe 0.2g0.5kcal0g0g0g0.1g
Porkkana 13g4.3kcal0.1g0.7g0g0.3g
Vehnäjauho puolikarkea 2.3g8kcal0.2g1.6g0g0.1g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 63g17kcal2.1g1.9g0g0g
Juustoraaste, Arla Kadett+ 12%12g27kcal3.4g0.3g1.4g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 2.1g19kcal0g0g2.1g0g
Lasagnelevy Rainbow13g47kcal1.8g9g0.4g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana350g369kcal27.8g31.2g14g3g
Valittu annoskoko175g185kcal13.9g15.6g7g1.5g
Annoskoko puolitettuna88g92kcal7g7.8g3.5g0.8g
Arvot/100g100g105kcal7.9g8.9g4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=119111