Kauraruudut (elovena)

Sekoita kädenlämpöiseen veteen kuivat aineet ja sulatettu margariini.

Kaada taikina syvään uunipeltiin leivinpaperin päälle ja taputtele tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla.

Voit koristella sämpylät voitelemassa taikinan pintaan kananmunaa ja ripottelemalla kaurahiutaleita päälle.

Leikkaa taikinalevy neliöiksi
Paista 225 asteessa 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Piipiipaapa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g1.7g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 25g93kcal3.6g14.2g1.8g2.5g
Vehnäjauho puolikarkea 61g208kcal6.2g42.4g0.7g2.1g
Sokeri 1.9g7.6kcal0g1.9g0g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 78g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini (Eldorado)7.8g56kcal0.1g0.1g6.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana350g729kcal19.8g117.2g17.4g9.2g
Valittu annoskoko175g364kcal9.9g58.6g8.7g4.6g
Annoskoko puolitettuna88g182kcal5g29.3g4.4g2.3g
Arvot/100g100g208kcal5.7g33.5g5g2.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=126623