Annen pullataikina

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.

Laita taikinateko astiaan sokeri, suola, kardemumma, kanamuna, vatkaa eli vaahdota hieman käsin vispaamalla.

Lisää tähän vaahtoon hiivamaito seos.

Ala lisätä jauhoja ensin vispilällä sekoittaen noin parin minuutin ajan (jauhoja tässä vaiheessa n. 5dl), jonka jälkeen lisää leseet ja alat tekemään taikinaa käsin . Lisäilet pikkuhiljaa jauhoja, taas seuraavat 5dl, nyt vielä sulatettu kädenlämpöinen voi ja loput jauhot.

Voi olla että joudut lisäämään jauhoja tai vähentämään niitä, riippuu taikinan tekijästä ja myös jauhoista.

Anna pullataikinan kohota lämpimässä paikassa n.20min.

Sitten voit leipoa pullataikinasta pullat.

Tee esim.

pyöreitä pullia (annoksesta tulee n.30 kpl) .Kohota pullat, voitele munalla ja paista 200c n.10min

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Annemaria73
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt42g19kcal1.3g2g0.6g0g
Hiiva, 50g4.2g2.5kcal0.5g0g0g0g
Sokeri 12g47kcal0g11.6g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.8g2.6kcal0.1g0.5g0.1g0.2g
Kananmuna 50g(kpl)4.2g5.2kcal0.5g0g0.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 91g314kcal9.3g64g1.1g3.2g
Voi 13g91kcal0.1g0g10.1g0g
Kauralese, Sydänystävä, 1dl=50g8.3g27kcal1.4g3.8g0.6g1.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana350g1015kcal26.4g163.8g25.8g9.8g
Valittu annoskoko175g508kcal13.2g81.9g12.9g4.9g
Annoskoko puolitettuna88g254kcal6.6g41g6.5g2.5g
Arvot/100g100g290kcal7.5g46.8g7.4g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=224726