Porkkanakeitto

N. 0,5 l vettä
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl jauhoja
3 isoa perunaa
500 g porkkanoita
1 dl valkoviiniä
2,5 dl ruokakermaa (7 %)
kasvis/kanaliemikuutio(ita)
mausteita oman maun mukaan, esim: inkivääriä, pippuria, suolaa, sokeria, grillimaustetta, kuivattua persiljaa...

(ranskankermaa/smetanaa lautaselle)

- Pilko sipuli ja valkosipuli, ruskista nopeasti tilkassa öljyä, lisää jauhot
- Kuori ja pilko perunat ja porkkanat, lisää veteen kasvisliemikuution kanssa, keitä kypsäksi
- Kaada ylimääräinen neste erilliseen astiaan (älä heitä pois), lisää sipulit kasvisten joukkoon, soseuta sauvasekoittimella
- Kaada sose takaisin kattilaan, lisää kerma ja valkoviini, ja keitinnestettä tarpeen mukaan
- Lisää mausteet
- Kiehauta seos
- Jaa keitto lautasille, lisää halutessasi ruokalusikallinen ranskankermaa

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 350 grammaa

Nandi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)5g1.3kcal0.1g0.2g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g0.8g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 40g30kcal0.7g6.2g0.1g0.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g50g14kcal0.3g3g0.1g1.3g
Valkoviini, ars vitis, puolimakea (Moselland), annos 150g10g7kcal0g0.4g0g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)25g21kcal0.2g0.9g1.7g0g
Kasvisliemikuutio 2.2g6.7kcal0.2g0.3g0.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 40g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2g6.9kcal0.2g1.4g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana350g176kcal3.6g25g4.8g3.8g
Valittu annoskoko175g88kcal1.8g12.5g2.4g1.9g
Annoskoko puolitettuna88g44kcal0.9g6.3g1.2g1g
Arvot/100g100g50kcal1g7.1g1.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238445