Porkkanasosekeitto avokadotahnalla

Tämä resepti on alunperin Glorian ruoka ja viini -lehdestä, modailin hieman sen mukaan mitä aineksia ja mausteita kaapissa oli.

Sulata voi. Kuullota pilkottua kesäkurpitsaa, porkkanaa ja perunaa voisulassa hetken.

Lisää vettä ja keittele rauhallisella lämmöllä kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Kattilaan voi laittaa mausteita maun mukaan, itse laitoin suolaa, laakerinlehden, neilikoita ja muskottipähkinää.

Samaan aikaan kuori avokado, soseuta hedelmäliha sauvasekoittimella, mausteeksi sopii sitruunamehu ja mustapippuri.

Kun kasvikset ovat kypsiä, mausta vielä vaikka garam masalalla ja basilikalla ja lisää joukkoon creme fraiche.

Soseuta sauvasekoittimella.

Annostele keitto lautaselle ja laita avokadotahnasta kokkare keiton päälle.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 623 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Avokado, kuorittu, kivetön 17g34kcal0.4g0.1g3.3g1.1g
Voi 2.1g15kcal0g0g1.7g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 7g20kcal0.1g0.2g2g0g
Kesäkurpitsa zucchini 28g5.1kcal0.2g0.7g0.1g0.2g
Peruna, keskikokoinen 60g8.4g5.1kcal0.1g1.1g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g42g12kcal0.3g2.5g0.1g1.1g
Vesi, vesijohtovesi 70g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana350g181kcal2.2g9.2g14.4g5g
Valittu annoskoko175g90kcal1.1g4.6g7.2g2.5g
Annoskoko puolitettuna88g45kcal0.6g2.3g3.6g1.3g
Arvot/100g100g52kcal0.6g2.6g4.1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=98164