Kesäkurpisakakku

Raasta kesäkurpisa.

Vatkaa kanamunat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää kesäkurpitsa raasteeseen öljy ja sekoita joukkoon.

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda, pähkinärouhe, kaneli, vaniljasokeri ja rusinat keskenään.

Lisää lopuksi taikinaan.

Kaada taikina isoon kuivakakkuvuokaan.

Tai kahteen pitkänomaiseen vuokaan.

Paista 175 asteessa reilu tunti.

Pienennä kypsymisen loppuvaiheessa lämpöä 160 asteeseen jos kakkujen pinta uhkaa tummua liikaa.

Kakku sopii myös pakastettavaksi.

Säilyy myös ilman pakastusta pitkää ellei tule syödyksi :)

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 78 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)17g21kcal1.9g0.1g1.5g0g
Sokeri 29g116kcal0g28.6g0g0g
Rypsiöljy 20g179kcal0g0g20.2g0g
Kesäkurpitsa zucchini 45g8.1kcal0.3g1.1g0.2g0.3g
Vehnäjauho puolikarkea 40g139kcal4.1g28.3g0.5g1.4g
Leivinjauhe 1.1g2kcal0.1g0.4g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.2g0.8kcal0g0.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.9g3.6kcal0g0.9g0g0g
Rusina 14g39kcal0.4g8.1g0.1g1.3g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g9g54kcal2.2g0.6g4.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana351g1124kcal18g136.6g54.6g6g
Valittu annoskoko176g562kcal9g68.3g27.3g3g
Annoskoko puolitettuna88g281kcal4.5g34.2g13.7g1.5g
Arvot/100g100g320kcal5.1g38.9g15.5g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=310097