Saaristolaisleipä (Kotiliesi.fistä)

Ainekset:
1 litra piimää
1 litra vehnäjauhoja
3 dl kaljamaltaita
3 dl leseitä
3 dl ruisjauhoja
3 dl hiivaleipäjauhoja
3 dl siirappia
100 g hiivaa
suolaa sopivasti

Lämmitä piimä mikrossa käden lämpöseksi.

Sekoita siihen hiiva.

Lisää kulhoon ruisjauho, leseet, maltaat, hiivaleipäjauho, siirappi ja ripaus suolaa.

Sekoita puuhaarukalla( sillä isommalla)

Lisää sekaan normi vehnäjauhot ja sekoita hyvin yhä puuhaarukalla.

Pistä taikina vuokaleipämuotteihin.

Peitä leivät ja anna kohota reilu tunti kohtuu lämpimässä paikassa.

Laita vaikka uuni lämpeneen 50 asteeseen ja vuoat saamaan peiton alle hukkalämpö.

Kun leivät ovat kohonneet, Paista niitä uunissa noin 1,5 tuntia.

Lopuksi ota ne uunista ja voitele vesi/siirappisekoituksella ja laita vielä toviksi uuniin.

Anna jäähtyä uunistaoton jälkeen rauhassa.

Saaristoleipä ei ole parhaimmillaan tuoreena uunista oton jälkeen kuten useat muut leivonnaiset, vaan maku paranee viileässä parin päivän aikana.

Reseptistä tulee n. 75 annosta ja yksi annos painaa n. 39 grammaa

Lidedeli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Asidofilus-bifiduspiimä (Pirkka), annos 200g60g28kcal1.9g2.4g1.2g0g
Siirappi 25g76kcal0g18.6g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 10g30kcal0.9g5.5g0.2g1.4g
Hiivaleipäjauho kuitu (Pirkka), annos 65g12g41kcal1.6g7.6g0.3g0.6g
Vehnäjauho puolikarkea 39g133kcal4g27.2g0.5g1.4g
Hiiva, 50g6g3.6kcal0.8g0.1g0g0g
Suola, annos 3g1.2g0kcal0g0g0g0g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)14g54kcal1.7g11g0.3g2g
Kuidukas, kolmen viljan leseseos (Myllyn paras)9g23kcal1.5g3.1g0.5g2.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana351g776kcal24.8g151g6g16.2g
Valittu annoskoko176g388kcal12.4g75.5g3g8.1g
Annoskoko puolitettuna88g194kcal6.2g37.8g1.5g4.1g
Arvot/100g100g221kcal7.1g43g1.7g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=333183