Grahamsämpyläsolmut

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.

Lisää suola, siirappi ja grahamjauhot.

Anna turvota noin 5 min. alusta taikina erikoisvehnäjauhoilla, lisää alustuksen loppupuolella rasva.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

Leivo kohonneesta taikinasta sormen paksuisia tankoja (pituus n. 25 cm) ja tee niistä löysiä solmuja.

Kohota solmut hyvin peitettyinä.

Voitele maidolla ja koristele halutessasi unikonsiemenillä.

Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Iiv86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi480g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 48g36kcal6.3g0.5g0.2g3.3g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma14g46kcal0g10.7g0g0g
Graham täysjyvävehnäjauho, Myllyn Paras (1dl=65g)384g1229kcal53g222.7g12.3g48g
Erikoisvehnäjauho (Myllyn paras), annos 30g768g2688kcal97.5g533.8g15.4g25.3g
Voi, 1 tl, 5 g48g350kcal0.5g0.5g38.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3504g8698kcal314.6g1536.4g132.6g153.2g
Valittu annoskoko1752g4349kcal157.3g768.2g66.3g76.6g
Annoskoko puolitettuna876g2175kcal78.7g384.1g33.2g38.3g
Arvot/100g100g248kcal9g43.8g3.8g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143577