Ruissämpylät

Sekoita hiiva kylmään veteen yhdessä suolan, siirapin, siementen ja jauhojen kanssa.

Peitä kulho kelmulla ja anna kohota yön yli. Tee taikinasta kaksi pötköä, joista pätkin noin 20 sämpylää leivinpaperille.

Uunipelti lämpenee 275C uunissa.

Kun lämpötila on saavutettu, liuta leivinpaperi sämpylöineen kuumalle pellille.

Laske uunin lämpötila 250C ja paista sämpylöitä 15-20 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 723g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g15g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 48g145kcal0g35.7g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g2.4g8.7kcal1.1g1g0.1g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 530g1611kcal46.4g293.6g10.1g73.7g
Vehnäjauho puolikarkea 313g1075kcal31.9g219.2g3.8g11g
Auringonkukansiemen 121g715kcal27.7g15.2g59.6g7.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3504g7110kcal214.2g1129.4g147.2g183.8g
Valittu annoskoko1752g3555kcal107.1g564.7g73.6g91.9g
Annoskoko puolitettuna876g1778kcal53.6g282.4g36.8g46g
Arvot/100g100g203kcal6.1g32.2g4.2g5.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=326525