Ruis-omenapiirakka

Ohjeet

8 annosta

Sekoita keskenään pehmeä voi 100g, muna, 0,5 dl sokeria, hiutaleet 1,5dl vehnäjauho ja leivinjauhe.

Painele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan jauhojen avulla.

Kuori ja viipaloi omenat ja levitä ne tasaisesti taikinan päälle.

Laittele "väleihin" omenasosetta.

Sulata voi 50g ja sekoita joukkoon sokeri 0,5dl ja hiutaleet 1,5dl.

Ripottele seos tasaisesti omenoiden päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 25 min

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Pelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, 60%, Rainbow240g1317kcal2.2g2.2g143.7g0g
Kananmuna kuoreton 132g188kcal16.5g0.4g13.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 234g801kcal23.8g163.5g2.8g8.2g
Leivinjauhe 12g21kcal0.6g4.5g0g0.1g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 479g171kcal0.8g34.1g0.4g9.6g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g10g38kcal0g9.5g0g0g
Omenasose makeuttamaton 108g81kcal0.3g18.3g0.1g1.6g
Margariini, 60%, Rainbow120g659kcal1.1g1.1g71.9g0g
Sokeri 204g826kcal0g203.4g0g0g
Ruishiutale 216g637kcal18.9g112.1g5.4g30g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3504g9479kcal128.4g1098.2g475.6g99g
Valittu annoskoko1752g4740kcal64.2g549.1g237.8g49.5g
Annoskoko puolitettuna876g2370kcal32.1g274.6g118.9g24.8g
Arvot/100g100g271kcal3.7g31.3g13.6g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83324