Punajuurikeitto

Kuori ja kuutio punajuuret, palsternakka ja punasipuli.

Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi.

Lisää kasvikset ja balsamiviinietika 1 rkl. keitä keskilämmöllä kannen alla n. 25 min. kunnes punajuuri on pehmeää.

Kuori ja lohko omenat ja lisää ne keittoon.

Keitä vielä 10 min. kunnes omena pehmenee.

Soseuta keitto ja mausta tinjamilla ja pippurilla.

Viimeistele annokset kylmäsavulohisuikaleilla ja ranskankermanokareella.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 585 grammaa

Maroi1960
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 240g92kcal2.4g16.6g0.5g6g
Palsternakka 113g72kcal0.6g13.3g0.5g5.1g
Punasipuli, kuorittu, 100g177g48kcal2.3g8.5g0.4g3g
Kasvisliemikuutio 0,4% (Knorr)12g30kcal1.3g0.4g2.6g0.2g
Vesi751g0kcal0g0g0g0g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g11g13kcal0.1g2.6g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 300g116kcal0.5g24.5g0.3g4.5g
Mustapippuri, annos 1g0.8g1.7kcal0.1g0.3g0g0g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g113g237kcal25.9g0g14.6g0g
Ranskankerma kevyt (Valio), annos 10g38g53kcal1.1g2.4g4.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3510g1322kcal68.6g137.2g46.8g37.6g
Valittu annoskoko1755g661kcal34.3g68.6g23.4g18.8g
Annoskoko puolitettuna878g330kcal17.2g34.3g11.7g9.4g
Arvot/100g100g38kcal2g3.9g1.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84712