Astan kurkkukeitto (Fineli)

1 rkl oliiviöljyä
3 suurta sipulia
2 kurkkua kuorittuna
n. 1 l kasvislientä
4-5 tomaattia
3 kpl suolakurkkuja (valkosipuli suolakurkut esim Myrttinen)
n. 2 dl kermaa tai jotain sen kaltaista
tilliä, maustepippuria, laakerinlehti, basilikaa,

1) sipulit ja kurkut kuutioidaan ja pehmennetään vesi-öljy seoksessa
2) kun sipulit ja kurkut on pehmeitä, lisätään kasvisliemi (-edellä käytetty vesi)
3) tomaatit kaltataan, eli laitetaan kiehuvaan veteen hetkeksi seisomaan (ei siis keitetä) ja sitten kylmään-- tämän jälkeen tomaatit voi kuoria.

Kuutioi kuoritut tomaatit ja lisää keittoon.

4) lisää kuutioidut suolakurkut, mausteet ja kermaa lopuksi.

Keitetään yhteensä noin tunti.

Itse laitan aika paljon mausteita varsinkin tilliä.

Kannattaa maistella , koska suolakurkut on toki suolaisia.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 439 grammaa

Nananas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti 356g81kcal2g12.3g1.1g5g
Kasvisliemikuutio 8g24kcal0.8g1.1g1.9g0.1g
Kurkku 508g56kcal2.8g7.1g0.5g3.6g
Oliiviöljy 12g106kcal0g0g12g0g
Etikkakurkku 208g41kcal1.4g6.9g0.2g2.3g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 132g366kcal2.6g4g37g0g
Vesi, vesijohtovesi 532g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3512g1349kcal19.2g62.8g105.4g22g
Valittu annoskoko1756g674kcal9.6g31.4g52.7g11g
Annoskoko puolitettuna878g337kcal4.8g15.7g26.4g5.5g
Arvot/100g100g38kcal0.5g1.8g3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=45993