Siivouspäivän keitto

8:lle

2 l vettä
2-3 lihaliemikuutiota
1 tl inkiväärijauhetta
n. 20 maustepippuria
6 porkkanaa
2 purjoa/sipulia
2 palaa juuriselleriä tai 4 lehtisellerin vartta
2 pientä palsternakkaa
1/2- 1 kiinankaali
14 isohkoa perunaa
Lenkkimakkara, 20 nakkia tai 16 siskonmakkaraa (n.600-800 g)
oma lisäys: 2 dl ruokakermaa
persiljaa

Pane vesi kattilaan ja kattila liedelle.

Lisää liemikuutio, inkivääri ja pippurit.

Puhdista ja viipaloi porkkanat, purjo tai sipuli, juuri- tai lehtiselleri, palsternakka sekä kiinankaali.

Lohko kuoritut perunat.

Kun liemi kiehuu, lisää sinne kasvikset ja perunat.

Keitä 10-15 min, kunnes perunat ja porkkanat ovat melkein kypsiä.

Jos käytät siskonmakkaroita, pursota niiden sisus kuorista pieninä pallosina suoran keittoon.

Mikäli teet ruoan lenkkimakkarasta tai nakeista, lisää ne paloina.

Tarkista suola ja lisää kerma.

Anna hautua hetken aikaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 586 grammaa

Lecharoc
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi750g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl11g28kcal1.3g0.2g2.5g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g146g41kcal0.9g8.7g0.3g3.7g
Sipuli (kuorittu)38g10kcal0.5g1.8g0.1g0.6g
Selleri, annos 50g3.7g0.5kcal0g0.1g0g0g
Palsternakka 45g29kcal0.2g5.3g0.2g2g
Kiinankaali 113g23kcal1.8g2.5g0.3g1g
Peruna, keskikokoinen 60g315g189kcal4.7g40.9g0.3g2.8g
Suomalainen nakki (Atria), annos 35g262g577kcal28.9g5.2g49.9g0.3g
Ruokakerma, Valio Hyla 10%75g83kcal2g2g7.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3516g1959kcal80.6g133.4g122.2g20.8g
Valittu annoskoko1758g979kcal40.3g66.7g61.1g10.4g
Annoskoko puolitettuna879g490kcal20.2g33.4g30.6g5.2g
Arvot/100g100g56kcal2.3g3.8g3.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=207501