Hapankaalikeitto

Kirjassa Pietarilaiset pidot:
500 g hapankaalia
1 pieni kaalinkerä
1 rkl öljyä, 1 sipuli
2 porkkanaa,
2 laakerinlehteä, mustapippureita
2 l lihalientä
2 perunaa
70 g tomaattisosetta
tilliä

Huuhtele hapankaali lävikössä juoksevan veden alla.

Kuulota sipulisilppu öljyssä padassa, lisää porkkana ja kaalisuikaleet, hapankaali, mausteet.

Anna hautua , kannen alla, välillä sekoittaen, kunnes kaali on pehmeää.

Lisää lihaliemi, ohuiksi suikaleiksi leikatut perunat.

Anna kiehua kypsäksi.

Lisää loppuvaiheessa tomaattisose ja tilli.

Tarjoa erikseen smetanaa, mustapippuria halutessa myllystä.

Venäjällä keitto sai hautua uunissa jälkilämmöllä yön yli.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 293 grammaa

Annele

Annele sanoi...

Oman keittoni tein vähän oikoen - en hauduttanut kasviksia öljyssä, lisäsin ne suoraan liemeen. Tuoreen kaalin sijaan, laitoin pussillisen parsakaalia.

perjantai 21.01.2011 klo 17:58

AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi900g0kcal0g0g0g0g
Hapankaali (Rasilainen)300g54kcal5.4g5.4g0.9g6g
Sipuli 78g24kcal1g3.7g0.2g1.3g
Porkkana 120g39kcal0.7g6.7g0.2g3.1g
Peruna, vanha, kuorittu 120g91kcal2.3g18.6g0.2g1.2g
Parsakaali brokkoli 120g42kcal5.5g2.3g0.4g3g
Tomaattisose tomaattipyree 42g32kcal1.9g5.4g0.1g0.4g
Lihajuuresliemi (Knorr), annos 10g12g0.6kcal0g0g0.1g0g
Valkosipuli 6g6.5kcal0.5g1g0g0.1g
Selleri, annos 50g60g8.4kcal0.6g1.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3516g596kcal35.8g89.8g4.2g30.2g
Valittu annoskoko1758g298kcal17.9g44.9g2.1g15.1g
Annoskoko puolitettuna879g149kcal9g22.5g1.1g7.6g
Arvot/100g100g17kcal1g2.6g0.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=211958