Kevennetyt Runebergin tortut

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää vaahtoon kuivat aineet, kuivat mausteet kannattaa sekoittaa ensin jauhoihin.

Lisää sula rasva ja kermaviili ja sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin folio-muffinivuokiin.

Myös silikonivuokia, muffinipeltiä tai torttumuotteja voit käyttää.

Paina teelusikalla jokaisen tortun keskelle pieni nokare paistonkestävää hilloa / marmeladia.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min kauniin keltaisiksi leivonnaisten koosta riippuen.

Kostuta kypsät tortut sivelemällä niille maustettua sokerivettä.

Laita vielä jokaisen tortun keskelle nokare vadelmahilloa.

Koristele sokerivesikuorrutukselle pursottamalla kuorrutteesta rengas hillon ympäri.

TIESITKÖ?
Runerbergin torttuna tunnetun leivonnaisen resepti oli alkuaan melko pelkistetty korppujauhoista ja muruista tehty leivonnainen ja nimi tulee siitä, että Runeberg söi näitä mielellään aamiaisryyppynsä kanssa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Phocahispida
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 1165g4728kcal0g1163.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 892g3060kcal90.9g624.2g10.7g31.2g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%1820g1092kcal58.2g129.2g36.4g0g
Kananmuna kuoreton 2002g2856kcal250.2g6g205.2g0g
Korppujauho 682g2499kcal71.6g511.1g7g36.2g
Manteli 637g3923kcal153.2g42g343.9g45.9g
Leivinjauhe 91g160kcal4.7g34.4g0g0.5g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g36g146kcal0g36g0g0g
Kardemumma, annos 2g36g113kcal4g24.7g2.5g10.2g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen1820g3276kcal7.3g782.5g3.6g41.9g
Sokerivesikuorrutus 819g2799kcal0g689g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g49300kcal1280.2g8085.2g1218.6g331.8g
Valittu annoskoko10000g24650kcal640.1g4042.6g609.3g165.9g
Annoskoko puolitettuna5000g12325kcal320.1g2021.3g304.7g83g
Arvot/100g100g247kcal6.4g40.4g6.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=160663