Jauheliharisotto

Raaka-aineet:

- 2 rkl öljyä
- 300 g jauhelihaa
- 2 sipulia
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 2 dl pitkäriisiä
- 5-6 dl lihalientä (tai vettä
+ 1 lihaliemikuutio)
- 200 g herne-maissi-paprika-
sekoitusta

Valmistus:

1.Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli öljyssä kattilassa tai kasarissa, mausta.

2.Lisää riisit ja anna niiden hetki kuullottua.

3.Lisää lihaliemi ja anna kypsyä 15 minuuttia.

4.Lisää pakastevihannekset.

5.Jatka vielä kypsennystä noin 5 minuuttia, kunnes neste imeytyy riiseihin.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 235 grammaa

Miksuk
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 3.5g31kcal0g0g3.5g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha50g83kcal9.5g0g5g0g
Sipuli 13g3.8kcal0.2g0.6g0g0.2g
Mustapippuri 0.2g0.7kcal0g0.1g0g0.1g
Paprikajauhe 0.2g0.8kcal0g0g0g0.1g
Täysjyväriisi 21g71kcal1.3g15.1g0.1g1.6g
Lihaliemijauhe/tiiviste 1.2g3.6kcal0.1g0.2g0.3g0g
Vesi62g0kcal0g0g0g0g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 25g26kcal0.9g4.5g0.3g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana352g439kcal24g41g18.4g5.4g
Valittu annoskoko176g220kcal12g20.5g9.2g2.7g
Annoskoko puolitettuna88g110kcal6g10.3g4.6g1.4g
Arvot/100g100g125kcal6.8g11.6g5.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=139316