Hirvipata marinoidusta hirvestä

Edellisen illan homma: Puhdista hirvestä kalvot ja paloittele se sopiviin osiin.

Marinadin tein seuraavasti: tilkka giniä, loraus öljyä, hieman sinappia, gourmet-suolaa, neilikkaa, muskottipähkinää, kokonaisia valkopippureita.

Toisin sanoen: laita niitä mausteita mitä kaapista löytyy ja hyväksi havaitset.

Jätin marinoitumaan kulhossa jääkaappiin, laitoin päälle talouskelmua ja painoksi jälkiruokalautasen, että marinadi peittäisi lihat.

Seuraavana päivänä ruskistin lihat voissa.

Samaan aikaan paistoin padassa pekonia, lisäsin lohkotut sipulit, valkosipulit ja porkkanat niin että ne hieman pääsivät kuullottumaan pekonirasvassa.

Päälle hirvenlihat, sitten perään olut, smetana, lihaliemi (mulla itsetehtyä, kannattaa) ja hiljaiselle tulelle porisemaan kolmeksi tunniksi.

Lopuksi suurustin hieman: vähän vehnäjauhoja sekoitettuna kylmään vesitilkkaan, lisätään pataan.

Maustoin vielä pienellä lisäsuolauksella ja mustapippurilla.

Maustaminen taas kerran oman maun mukaan tässä vaiheessa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 353 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g23g6.4kcal0.1g1.4g0g0.6g
Sipuli (kuorittu)23g6.1kcal0.3g1.1g0g0.4g
Pekoni rasvainen 7.5g28kcal0.9g0g2.8g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)1.6g12kcal0g0g1.3g0g
Hirvenliha 35g39kcal7.4g0g1.1g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 42g18kcal0.2g1.7g0g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 15g59kcal0.3g0.3g6.3g0g
Lihaliemi laimennettu 25g4.7kcal0g0.8g0.2g0g
Valkosipuli 2.5g2.7kcal0.2g0.4g0g0.1g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g2.5g9kcal0.3g1.8g0.1g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana353g369kcal19.4g15g23.6g2.4g
Valittu annoskoko176g185kcal9.7g7.5g11.8g1.2g
Annoskoko puolitettuna88g92kcal4.9g3.8g5.9g0.6g
Arvot/100g100g105kcal5.5g4.3g6.7g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84565