Mustikka-rahkapiirakka

Piirakkapohja: levitä kauramurotaikina.

Vähäsokerinen täyte: Sekoita marjat ja maissitärkkelys (1 rl) ja levitä taikinapohjalle.

Vatkaa kermavaahto vaahdoksi, myös kanamunat.

Sekoita nyt kaikki aineet keskenään (lisää maissitärkkelystä, sitruuna- tai apelsiinikuorta) ja kaata massa marjojen päälle. 180-200 astetta, noin 35 min.

'kohupiim' on maitorahka 0,1 %
'hapukoor' on smetana 10%

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 157 grammaa

Kuukiir
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kauramurotaikina myllynp37g167kcal2.9g16.5g10g1.5g
Kohupiim (Tere)37g30kcal6g1.3g0g0g
Hapukoor (Tere)2.8g3.3kcal0.1g0.1g0.3g0g
Kanamuna, kuorittu (Kultamuna,hyvänolon omega), annos 60g11g16kcal1.4g0g1.1g0g
Maissitärkkelys 1.7g6kcal0g1.4g0g0g
Sokeri 1.9g7.6kcal0g1.9g0g0g
Kermavaahto, valio9g28kcal0.2g0.6g2.7g0g
Mustikka, Pakkasmarja70g23kcal0.4g4.5g0.4g2.3g
Leivinjauhe 0.5g0.8kcal0g0.2g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton4.2g0.9kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana353g564kcal22g53.2g29g7.6g
Valittu annoskoko177g282kcal11g26.6g14.5g3.8g
Annoskoko puolitettuna88g141kcal5.5g13.3g7.3g1.9g
Arvot/100g100g160kcal6.2g15.1g8.2g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=322709