Ciapatta

Lisää hiiva kylmään veteen.

Lisää noin puolet vehnäjauhoista ja sekoita veteläksi taikinaksi.

Lisää ruisjauhot ja sekoita.

Lisää öljy, siirappi ja suola.

Alusta loput vehnäjauhot mukaan mutta jätä taikina löysäksi.

Kohota taikinaa pöydällä peitettynä noin 1,5-2 tuntia.

Leivo taikinasta kaksi pitkulaista leipää ja painele ne litteiksi pellille.

Paista leipiä 250C uunissa noin 20 minuuttia.

Laita uuniin paistamisen ajaksi vesiastia, jotta leivät saavat rapean kuoren.

Ote leivät uunista ja annan jäähtyä peittämättä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Jeranen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 73g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g1.6g5.8kcal0.7g0.6g0.1g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 8g25kcal0.7g4.5g0.2g1.1g
Vehnäjauho puolikarkea 86g294kcal8.7g59.9g1g3g
Siirappi 2.9g8.8kcal0g2.2g0g0g
Oliiviöljy 4g35kcal0g0g4g0g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana354g735kcal20.2g134.4g10.6g8.2g
Valittu annoskoko177g368kcal10.1g67.2g5.3g4.1g
Annoskoko puolitettuna88g184kcal5.1g33.6g2.7g2.1g
Arvot/100g100g208kcal5.7g38g3g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=117206