Borssikeitto, punajuuri-nauris

Kuori ja raasta punajuuri ja nauris, pilko sipuli, murskaa valkosipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja hauduta kasviksia öljyssä sekoitellen.

Lisää vesi (tai kasvisliemi, lihaliemi), mausta esim laakerinlehdellä, pippurilla, muskotilla, suolalla.

Keittele tunnin verran hiljaisehkolla lämmöllä kunnes on kypsää.

Lisää lopuksi creme fraiche, sekoita ja tarjoile.

Lihan ystävät voivat paistaa vaikka possun suikaleita ja lisätä ne keiton pinnalle lautaselle.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 587 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 450g173kcal4.5g31.1g0.9g11.3g
Nauris 225g62kcal2.3g9.5g0.7g4.3g
Punasipuli, kuorittu, 100g128g35kcal1.7g6.1g0.3g2.2g
Valkosipuli 15g16kcal1.2g2.4g0.1g0.3g
Rypsiöljy 42g372kcal0g0g42g0g
Vesi, vesijohtovesi 751g0kcal0g0g0g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 150g416kcal3g4.5g42g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3522g2147kcal25.4g107.2g172g36.2g
Valittu annoskoko1761g1073kcal12.7g53.6g86g18.1g
Annoskoko puolitettuna881g537kcal6.4g26.8g43g9.1g
Arvot/100g100g61kcal0.7g3g4.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=94683