Chili con verdura

Pane valkoiset pavut edellisenä iltana likoamaan runsaaseen veteen.

Huuhdo ja keitä 2-3 tuntia runsaassa vedessä.

Älä suolaa, sillä suola kuivattaa pavut.

Mausta keitinvesi laakerinlehdillä ja sipulilla, johon on painettu pari mausteneilikkaa.

Papuja kannattaa keittää kerralla enemmänkin, sillä ne voi pakastaa seuraavaa ruokalajia varten.

Voit tietysti käyttää myös valmiita tölkkipapuja.

Kuullota pilkottu sipuli ja paprika pannulla öljyssä.

Lisää valkosipulisilppu sekä chilijauhe tai punainen chilipalko, josta sisus ja siemenet poistettu.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemikuutio.

Tarkista suola ja pippuri.

Keitä 10 minuuttia.

Lisää juustoraaste ja hämmennä, kunnes juusto on sulanut.

Tarjoa ruskean kokojyväriisin kera.

Lisää pinnalle koristeeksi pilkottua kevätsipulia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 392 grammaa

Army
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkoiset pavut (Bonduelle), annos 100g563g506kcal33.8g84.4g0.6g0g
Paprika vihreä 153g33kcal1.4g3.8g0.5g2.9g
Sipuli (kuorittu)180g49kcal2.3g8.6g0.4g3.1g
Valkosipuli 23g24kcal1.8g3.7g0.1g0.5g
Chili paprika punainen45g18kcal0.9g4g0g0g
Pirkka luomu tomaattimurska563g169kcal7.9g36.6g2.8g0g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g14g29kcal1.9g2.9g1.1g0g
Dubliner Cheese, irlantilainen (Kerrygold), annos 50g225g882kcal58.5g0.4g72g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3528g3419kcal217g288.8g155g13g
Valittu annoskoko1764g1710kcal108.5g144.4g77.5g6.5g
Annoskoko puolitettuna882g855kcal54.3g72.2g38.8g3.3g
Arvot/100g100g97kcal6.2g8.2g4.4g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238908