Ellen Svinhufvudin kakku (karppaajalle)

POHJA: Valkuaiset (2kpl) ja hermesetas vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Lisää mantelit sekaan.

Levitä seos uuninpellille neljäksi neliön muotoiseksi levyksi.

Kuivaa uunissa 165 asteessa noin 20-25 minuuttia.

TÄYTE: Vaahdota voi ja stevia (tätä oman maun mukaan).

Kuumaan vahvaan kahviin lisätään kerma.

Kermakahvi lisätään vaahdotettuun voihin vähitellen.

Lisää lopuksi mantelit.

Kakkupohjille levitetään täytettä ja ne ladotaan päällekkäin.

Levitä täytettä myös kakun sivuille.

Koristeeksi voi paahtaa mantelilastuja.

Kakku saa jäähtyä.

Ohje on Antti Heikkilän kirjasta Hyvän Olon Keittokirja

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 147 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelirouhe, 1 rkl75g435kcal15.9g4g38g8.7g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g151g903kcal31.6g9.9g81.3g0g
Hermesetas, annos 5g30g0kcal0g0g0g0g
Kananmunan valkuainen 100 g602g259kcal59g2.4g0.6g0g
Voi 452g3276kcal5.4g1.8g367.1g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 151g497kcal3g4.5g52.7g0g
Kahvi mustana 100ml301g10kcal0.9g0.9g0.3g0g
Stevia jauhe (Naturals), annos 1g3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3528g10758kcal231.6g47g1080g17.4g
Valittu annoskoko1764g5379kcal115.8g23.5g540g8.7g
Annoskoko puolitettuna882g2690kcal57.9g11.8g270g4.4g
Arvot/100g100g305kcal6.6g1.3g30.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271376