Vappumunkit

Lämmitä vesi tai maito kädenlämpöiseksi.

Jos käytät kuivahiivaa, saa neste olla lämpimämpää eli noin 42-asteista.

Murenna tuorehiiva nesteeseen tai sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää nesteeseen suola, sokeri ja kananmuna.

Kananmuna ei ole välttämätön, mutta antaa hyvän rakenteen.

Lisää vehnäjauhot.

Alusta taikina pehmeäksi.

Lisää lopuksi pehmeä rasva.

Pyörittele taikinasta pingispallon kokoisia pyörylöitä.

Anna niiden kohota noin 20 minuuttia.

Kuumenna öljy pienessä padassa.

Kokeile rasvan kuumuutta paistamalla ensin yksi munkki.

Rasva on sopivan kuumaa, kun pulla kypsyy myös sisältä ja sen pinta on molemmin puolin kauniin vaaleanruskea.

Nosta reikäkauhalla muutama pulla kerrallaan kypsymään ja käännä kerran kypsymisen aikana.

Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperille ja pyörittele sitten lautasella, jossa on sokeria tai kanelisokeria.

Jäähtyneen munkin päälle voit myös levittää tomusokerista ja mansikkamehusta sekoitetun sokerikuorrutuksen.

Tarjoa munkit vastapaistettuina.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 363g123kcal11.1g17.8g0.4g0g
Hiiva 32g24kcal4.1g0.3g0.1g2.2g
Sokeri 97g393kcal0g96.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 656g2252kcal66.9g459.3g7.9g23g
Margariini 80 % laktoositon 79g551kcal0.5g0g62g0g
Kananmuna kuoreton 53g76kcal6.7g0.2g5.5g0g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 266g2343kcal1.6g1.1g263.7g0g
Sokeri 218g885kcal0g217.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3528g13290kcal181.8g1586.4g679.2g50.4g
Valittu annoskoko1764g6645kcal90.9g793.2g339.6g25.2g
Annoskoko puolitettuna882g3323kcal45.5g396.6g169.8g12.6g
Arvot/100g100g377kcal5.2g45g19.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=288853