Lihakeitto, hirvipaistista

Kymmenelle ruokailijalle
Paista hirvipaisti (n. 700-800 g) uunissa kypsäksi 175 asteessa, paistopussissa, suolaa pinnassa, pippuria ja sipulia samassa pussissa.

Paloittele paisti jäähtyneenä.

Keitä 2 l vettä.

Lisää kasvisliemikuutio, kymmenisen mustapippuria, kaksi pientä sipulia kuorittuna (yht.

n. 70 g), paloiteltu liha (n. 500 g), perunat (n. 900 g) ja porkkanat (n. 200 g) ja 2 laakerinlehteä.

Keitä, kunnes peruna- ja porkkanapalat ovat kypsiä.

Lisää suolaa tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Mannas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hirvenliha, paisti, 100g1358g1521kcal286.5g0g40.7g0g
Peruna (vanha, kuorittu)2444g2007kcal44g430.2g2.4g24.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g543g152kcal3.3g32.3g1.1g13.6g
Vesi5432g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g2.7g6.2kcal0.3g1g0.1g0g
Sipuli (kuorittu)190g51kcal2.5g9.1g0.4g3.2g
Kasvisliemikuutio (ES) 1 klp=11g30g84kcal4.5g1g6.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g7642kcal682.2g947.2g103.2g82.4g
Valittu annoskoko10000g3821kcal341.1g473.6g51.6g41.2g
Annoskoko puolitettuna5000g1911kcal170.6g236.8g25.8g20.6g
Arvot/100g100g38kcal3.4g4.7g0.5g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=40934