Linssiporkkanakeitto

Porkkanaa 500g
sipulia 2-3
chilipalko
vihreitä linssejä 2 dl
kasvislientä 5 dl
tomaattimurskaa 500 g
rypsiöljyä 1 rkl
mustapippuria

Kuullota paloitellut porkkanat, pilkottu sipuli ja paloiteltu chili rypsiöljyssä.

Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi sekä huuhdellut linssit.

Keitä pienellä lämmöllä noin 30 min tai kunnes kasvikset ja linssi ovat kypsiä.

Mausta mustapippurilla, lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita oman makusi mukaan.

Keitto on melko paksua, lisää nestettä tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 221 grammaa

Tuulasinikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)1057g285kcal13.7g50.7g2.1g18g
Kasvisliemivalmiste (Pirkka), annos 11g83g216kcal8.3g8.3g16.6g1.2g
Porkkana 3775g1234kcal23.4g209.9g7.6g96.3g
Tomaattimurska (Euro shopper)3775g1133kcal37.8g151g15.1g7.6g
Rypsiöljy 102g901kcal0g0g101.9g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 1208g3848kcal294.5g552.1g23g107.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g15235kcal755.4g1944g332.6g461.2g
Valittu annoskoko10000g7617kcal377.7g972g166.3g230.6g
Annoskoko puolitettuna5000g3809kcal188.9g486g83.2g115.3g
Arvot/100g100g76kcal3.8g9.7g1.7g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=155970