Kurpitsasämpylät

30 g hiivaa
6 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
1½ rkl hienojakoista merisuolaa
1 rkl siirappia
1 l raastettua kurpitsaa tai kesäkurpitsaa kuorineen
6–8 dl vehnäjauhoja
voiteluun ja koristeluun
1 muna
paahdettuja ja suolattuja öljykurpitsan siemeniä
unikonsiemeniä

1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää öljy, suola, siirappi ja raastettu kesäkurpitsa.

Vaivaa joukkoon vehnäjauhot.

Taikinan tulee olla kohtuullisen löysää.

Vaivaa taikinaa vielä hetki jauhotetulla pöydällä ja siirrä se sitten öljyttyyn kulhoon.

Kohota 1–2 tuntia.

2. Leivo taikinasta haluamasi kokoisia sämpylöitä jauhotetulla pöydällä.

Lisää jauhoja tarvittaessa leipomisvaiheessa.

Anna sämpylöiden nousta pellillä noin puoli tuntia.

Voitele sämpylät munalla.

Ripottele päälle kurpitsan- ja unikonsiemeniä.

Paista sämpylät kypsiksi 200 asteessa uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 177 grammaa

Jerpula
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva, 50g2g1.2kcal0.3g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 40g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 1.8g16kcal0g0g1.8g0g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 1.3g4kcal0g1g0g0g
Kurpitsa 67g11kcal0.5g1.3g0.1g1.3g
Vehnäjauho puolikarkea 60g206kcal6.1g42g0.7g2.1g
Kananmuna kuoreton 3.7g5.2kcal0.5g0g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana354g486kcal14.8g88.6g6g6.8g
Valittu annoskoko177g243kcal7.4g44.3g3g3.4g
Annoskoko puolitettuna89g121kcal3.7g22.2g1.5g1.7g
Arvot/100g100g137kcal4.2g25g1.7g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=252206