Banaani-mustikka-rahkakakku

5 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2 ½ tl leivinjauhetta

2 tl kanelia

1 tl inkivääriä

2 dl maitorahkaa

3 munaa

4 dl banaanisosetta

1 ½ dl juoksevaa margariinia

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen.

Banaanisose kannattaa tehdä esim.

sauvasekottimella, jolloin sose on melko löysää.

Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä vähintään 10 min ennen kumoamista.

Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua.

Sihtaa kakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 59 grammaa

Marisaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 41g140kcal4.1g28.5g0.5g1.4g
Sokeri 21g86kcal0g21.2g0g0g
Leivinjauhe 1.6g2.7kcal0.1g0.6g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki25g14kcal2.1g1.3g0.1g0g
Kananmuna kuoreton 21g29kcal2.6g0.1g2.1g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g50g42kcal0.6g9.2g0.2g0.9g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 18g126kcal0.1g0g14.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana354g881kcal19.2g121.8g34.4g4.6g
Valittu annoskoko177g440kcal9.6g60.9g17.2g2.3g
Annoskoko puolitettuna89g220kcal4.8g30.5g8.6g1.2g
Arvot/100g100g249kcal5.4g34.4g9.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273596