Eofiksen kaalipata

Perinteinen ja maistuva pataruoka

neljä annosta

400g naudan (luomu) jauhelihaa
voita ruskistamiseen
1 pienehkö varhaiskaali
2 porkkanaa
3 sipulia
vähän vettä
mausteita maun mukaan, esim.

suolaa, maustepippuria ja meiramia

Ruskista jauheliha voissa (valurauta) padassa.

Lisää paloitellut sipuli ja porkkanat, kuullota hetki.

Lisää paloiteltu kaali ja noin 2 dl vettä, laita kansi padan päälle ja hauduta kauan, siis ainakin tunti, mutta mitä pidempään sen parempaa.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta ja herkuttele esimerkiksi puolukoiden kanssa.

Lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali63g13kcal0.8g2.1g0.1g1.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g18g5.1kcal0.1g1.1g0g0.5g
Sipuli (käsittelemätön)18g4.9kcal0.2g0.9g0g0.3g
Vesi25g0kcal0g0g0g0g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g50g85kcal10g0g5g0g
Kevytlevi, 40%, vähäsuolainen2.5g10kcal0.2g0.1g1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana354g237kcal22.6g8.4g12.2g4.2g
Valittu annoskoko177g118kcal11.3g4.2g6.1g2.1g
Annoskoko puolitettuna89g59kcal5.7g2.1g3.1g1.1g
Arvot/100g100g67kcal6.4g2.4g3.4g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=223241