Bolognesekastike

1. Kuumenna voi ja oliiviöljy kasarissa.

Lisää sipuli-, selleri-, porkkanasilppu ja persilja.

Kypsennä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä, mutta eivät ruskistuneita.

2. Lisää jauhelihat ja suola.

Hämmentele puuhaarukalla murumaiseksi.

3. Lisää joukkoon viini ja hauduta kastiketta nopin 3 minuuttia, kunnes neste imeytyy kasviksiin ja lihaan.

4. Lisää maito, muskottipähkinä ja lihaliemeen sekoitettu tomaattipyree.

Kiehauta ja vähennä lämpöä hetki, kun poreilu alkaa.

Pidä kansi raollaan ja hauduta kastiketta noin 2 tuntia mahdollisimman alhaisella lämmöllä välillä sekoittaen.

Lisää lihalientä tarvittaessa.

5. Ota kastike liedeltä ja lisää kerma ja pippuri.

Tarkista suolaisuus

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Kirpie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Kahvikerma (Ingman), annos 40g19g36kcal0.5g0.8g3.6g0g
Vesi, vesijohtovesi 38g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio (Maggie, kirkas)2.3g6.8kcal0.2g0.2g0.5g0g
Tomaattipyree, Pirkka10g8.2kcal0.3g1.9g0.1g0.1g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 6.3g2.7kcal0.2g0.3g0.1g0g
Valkoviini makea 15g15kcal0g0.9g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 50g111kcal8.8g0g8.5g0g
Persilja 0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Porkkana 18g5.7kcal0.1g1g0g0.4g
Lehtiselleri 3.8g0.5kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)10g2.7kcal0.1g0.5g0g0.2g
Oliiviöljy 1.8g16kcal0g0g1.8g0g
Voi 3.8g27kcal0g0g3.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana354g461kcal20.4g11.2g35.4g1.4g
Valittu annoskoko177g231kcal10.2g5.6g17.7g0.7g
Annoskoko puolitettuna89g115kcal5.1g2.8g8.9g0.4g
Arvot/100g100g130kcal5.8g3.2g10g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=62165