Lakkapannacotta

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min.

Soseuta marjat.

Painele sose tarkkaan siivilän läpi, näin saat tasaisen sileän soseen.

Poista siemenet.

Kuumenna kerma ja sokeri kattilassa.

Anna kiehua välillä sekoitellen 5 - 10 min. Lisää marjasose ja liotetut liivatelehdet.

Kuumenna sekoittaen kiehuvaksi, älä keitä.

Nosta kattila levyltä.

Anna jäähtyä hetki.

Lisää rahka, sekoita tasaiseksi.

Kaada seos pieniin annoslaseihin.

Peitä kelmulla.

Anna hyytyä 3 - 4 tuntia kylmässä

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Mahanhi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuohukerma,valio,2dl83g283kcal1.7g2.5g29.1g0g
Sokeri 8.8g36kcal0g8.8g0g0g
Valio maustettu rahka, vanilja42g67kcal3g6.7g2.9g0g
Lakka42g18kcal0.6g3.2g0.2g1.5g
Liivate 2.1g7.3kcal1.8g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana355g821kcal14.2g42.4g64.4g3g
Valittu annoskoko177g411kcal7.1g21.2g32.2g1.5g
Annoskoko puolitettuna89g205kcal3.6g10.6g16.1g0.8g
Arvot/100g100g231kcal4g12g18.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=309843