Paholaisen piirakka

Uunipellillisestä tulee n. 20-25 annosta.

Pohja

5 dl vehnäjauhoja
4 3/4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa

1 dl kaakaojauhetta
50 g voita
2 ½ dl vettä
3 kananmunaa

Kuorrutus

4 dl (250g) tomusokeria
40 g voita
3 rkl maitoa
1-2 tl vaniljasokeria

(Pohjalle ja) päälle Mariannerouhetta

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.

Lisää joukkoon vesi ja sulatettu margariini.

Vatkaa muutama minuutti.

Lisää sitten joukkoon kananmunat ja vatkaa vielä pari minuuttia.

Ripottele pellille Mariannerouhetta.

Kaada taikina rouheen päälle ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Valmista kuorrutus.

Sekoita sulatettu margariini ja muut täytteen ainekset keskenään.

Levitä jäähtyneen pohjan päälle.

Ripottele pinnalle reilusti Mariannerouhetta.


Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 71 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho, sunnuntai34g119kcal4.1g24.2g0.7g1g
Sokeri 42g172kcal0g42.3g0g0g
Leivinjauhe 0.3g0.6kcal0g0.1g0g0g
Ruokasooda 0.5g0kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.4g1.7kcal0g0.4g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Kaakaojauhe, tumma Van Houten11g35kcal2.5g4.7g2.2g1.2g
Voi 5.2g38kcal0.1g0g4.3g0g
Vesi26g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna, keitetty 17g25kcal2.2g0.1g1.8g0g
Tomusokeri 1dl=60g26g105kcal0g26.2g0g0g
Voi 4.2g30kcal0g0g3.4g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen4.7g1.6kcal0.2g0.2g0g0g
Marianne rae (Fazer), annos 25g5.2g25kcal0.2g3.5g1.2g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana355g1105kcal18.6g203.4g27.2g5g
Valittu annoskoko177g553kcal9.3g101.7g13.6g2.5g
Annoskoko puolitettuna89g276kcal4.7g50.9g6.8g1.3g
Arvot/100g100g312kcal5.2g57.3g7.7g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=367135