Punainen linssikeitto

Hienonna sipuli (2 kpl) ja valkosipulinkynnet (2 kpl).

Halkaise paprika, poista siemenet ja kuutioi.

Kuullota sipulit ja paprika öljyssä (2 rkl) Lisää joukkoon vesi (1 l), liemikuutiot (2 kpl) ja huuhdotut linssit (3 dl) Keitä noin 20 min., kunnes linssit ovat kypsiä.

Lisää tomaattimurska (1 tlk) ja mausteet.

Soseuta vähän, kuumenna ja tarkista maku.

Vinkki! Lisää pari nokaretta sulatejuustoa.

Makean chilikastikkeen voit korvata chilijauheella.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 406 grammaa

Megi70
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi, punainen, Go Green22g71kcal5.3g10.7g0.2g2.6g
Sipuli 10g2.9kcal0.1g0.5g0g0.2g
Valkosipuli 0.7g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Paprika vihreä 15g3.2kcal0.1g0.4g0g0.3g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl2.6g24kcal0g0g2.6g0g
Vesi, vesijohtovesi 88g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio, vähärasvainen (Maggi), annos 10g0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Tomaattimurska 35g10kcal0.2g1.9g0.1g0.7g
Soijakastike 1.6g1kcal0.1g0.1g0g0g
Chilikastike makea (Rainbow), annos 20g3.5g6.7kcal0g1.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana355g240kcal11.8g30.8g5.8g7.6g
Valittu annoskoko178g120kcal5.9g15.4g2.9g3.8g
Annoskoko puolitettuna89g60kcal3g7.7g1.5g1.9g
Arvot/100g100g68kcal3.3g8.7g1.6g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=363614