Karjalanpiirakka

Taikina:
2dl kylmää vettä
1tl suolaa
2,5dl ruisjauhoja
2,5dl vehnäjauhoja
25g voita/margariinia

Puuro:
4dl vettä
4dl puuroriisiä
17dl rasvatonta maitoa
1tl voita/margariinia
1,5tl suolaa

keitä puuro valmiiksi, ja jähdytä se ennen kuin alat leipoa ruistaikinaa.

taikina: sekoita kaikki ainekset veteen suoraan paitsi voi, kun taikina on kiinteää ja sitkeää alusta sekaan sulatettu voi.

Tee taikinasta tanko jonka jaat 40 yhtä suureen osaan joista sitten leivot piirakkapohjat, laita jokaiseen n 2tl riisipuuroa ja taita reunat päälle päin ja rypytä.

Paista karjalanpiirakat uunissa keskitasossa 275-300 asteessa kypsiksi, eli n. 10-12min uunista riippuen.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Mammalia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 11g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Rainbow)14g45kcal1.4g8.9g0.3g2g
Vehnäjauho puolikarkea 9g32kcal0.9g6.4g0.1g0.3g
Voi 1.4g10kcal0g0g1.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 23g0kcal0g0g0g0g
Puuroriisi23g79kcal1.4g17.2g0.4g0.5g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 96g33kcal2.9g4.7g0.1g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana356g397kcal13.2g74.4g4g5.6g
Valittu annoskoko178g198kcal6.6g37.2g2g2.8g
Annoskoko puolitettuna89g99kcal3.3g18.6g1g1.4g
Arvot/100g100g112kcal3.7g20.9g1.1g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=337089