Kurpitsasämpylät

30 g hiivaa
6 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
1½ rkl hienojakoista merisuolaa
1 rkl siirappia
1 l raastettua kurpitsaa tai kesäkurpitsaa kuorineen
6–8 dl vehnäjauhoja
voiteluun ja koristeluun
1 muna
paahdettuja ja suolattuja öljykurpitsan siemeniä
unikonsiemeniä

1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää öljy, suola, siirappi ja raastettu kesäkurpitsa.

Vaivaa joukkoon vehnäjauhot.

Taikinan tulee olla kohtuullisen löysää.

Vaivaa taikinaa vielä hetki jauhotetulla pöydällä ja siirrä se sitten öljyttyyn kulhoon.

Kohota 1–2 tuntia.

2. Leivo taikinasta haluamasi kokoisia sämpylöitä jauhotetulla pöydällä.

Lisää jauhoja tarvittaessa leipomisvaiheessa.

Anna sämpylöiden nousta pellillä noin puoli tuntia.

Voitele sämpylät munalla.

Ripottele päälle kurpitsan- ja unikonsiemeniä.

Paista sämpylät kypsiksi 200 asteessa uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 177 grammaa

Jerpula
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva, 50g20g12kcal2.6g0.2g0.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 400g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 18g159kcal0g0g18g0g
Suola, annos 3g15g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 13g40kcal0g9.9g0g0g
Kurpitsa 667g106kcal5g13.3g0.7g13.3g
Vehnäjauho puolikarkea 600g2059kcal61.2g420.1g7.2g21g
Kananmuna kuoreton 37g52kcal4.6g0.1g3.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3540g4858kcal146.8g887.2g59.6g68.6g
Valittu annoskoko1770g2429kcal73.4g443.6g29.8g34.3g
Annoskoko puolitettuna885g1215kcal36.7g221.8g14.9g17.2g
Arvot/100g100g137kcal4.1g25.1g1.7g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=252206