Rouheleipä

Lisää spelttirouheen joukkoon noin puolet vedestä ja anna liota 1-7 tuntia.

Lisää hiiva ja loppu vesi lämmitettynä.

Lisää sokeri, suola ja hiivaleipäjauhot.

Sekoita huolellisesti.

Lisää öljy.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Vatkaa vielä niin kauan kuin jaksat (n 10 min).

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Vaivaa huolellisesti ilmat pois taikinasta ja leivo neljäksi limpuksi.

Voit myös tehdä vuokaleipiä tai sämpylöitä.

Kohota vielä leivät ja paista 200-asteessa noin 30 min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Pipsaelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi600g0kcal0g0g0g0g
Spelttirouhe (Sunspelt ky), annos 5g160g611kcal24g120g4.8g13.1g
Hiiva, 50g40g24kcal5.2g0.4g0.2g0g
Hiivaleipäjauho myllyn paras 1 dl200g700kcal28g128g6.2g11g
Suola, annos 3g6g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 10g39kcal0g9.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 720g2471kcal73.4g504.1g8.6g25.2g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl40g360kcal0g0g40g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3552g8412kcal261.2g1524.2g119.6g98.6g
Valittu annoskoko1776g4206kcal130.6g762.1g59.8g49.3g
Annoskoko puolitettuna888g2103kcal65.3g381.1g29.9g24.7g
Arvot/100g100g237kcal7.4g42.9g3.4g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146073