Uunilohi ja fenkoli-purjomuhennos

1. Nosta kirjolohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.

Mausta sitruunan kuorella ja pippurilla.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

2. Puolita fenkolit ja leikkaa kova kantaosa pois.

Leikkaa fenkolit ohuiksi suikaleiksi.

Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo.

Hienonna tilli ja anjovisfileet.

3. Kuullota fenkoleita noin 3 minuuttia pannulla.

Lisää purjot ja jatka kypsentämistä vielä pari minuuttia, kunnes kasvikset ovat rapean kypsiä.

Lisää anjovikset, ruokakerma, tilli ja sitruunanmehu.

Mausta pippurilla.

(Ohenna muhennosta tarvittaessa vedellä.)

4. Levitä muhennos kalan päälle tai tarjoa se erikseen.

Lähde: Pirkka

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 395 grammaa

Anemoni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruuna 100g11g4kcal0.1g0.7g0.1g0g
Fenkoli, annos 100g450g140kcal5.6g32.8g0.9g14g
Purjosipuli 225g52kcal4.1g5.4g0.5g4.7g
Tilli mauste56g10kcal0.8g0.6g0.5g0g
Anjovisfile, Pirkka (100/65g)73g91kcal6.8g2g5.8g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl17g152kcal0g0g16.9g0g
Soijakerma/-pohjainen ruoanlaittovalmiste Alpro rasvaa 17%, annos 251g225g383kcal4.5g3.6g38.7g1.4g
Sitruunamehu, laimentamaton17g3.5kcal0.1g0.3g0g0g
Kirjolohifilee 703g1163kcal117.8g0g77.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3555g3993kcal279.6g90.8g281.4g40.2g
Valittu annoskoko1778g1996kcal139.8g45.4g140.7g20.1g
Annoskoko puolitettuna889g998kcal69.9g22.7g70.4g10.1g
Arvot/100g100g112kcal7.9g2.6g7.9g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=137307