Vadelmaviinihyytelö

1. Laita liivakot likoon kylmään veteen
2. Kuumenna vesi ja sokeri, kun sokeri sulanut ota pois liedeltä ja lisää pehmenneet liivakot, sekoita kunnes ovat liuenneet.

3. Lisää valkoviini ja sherry, sekoita.

4. Kaada vadelmat jäisinä tarjoiluastiaan ja kaada liemi päälle.

Valmis!
Tarvitsee aikaa hyytyäkseen, kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä.

Vadelmia voi olla enemmän tai vähemmän kunhan nestemäärä on sama ettei tule hyytymisen kanssa ongelmia.

Itse käytän yleensä 4 - 4,5 liivakkoa, alkuperäisen ohjeen mukaan piti olla 5 joten 4-
5. On muuten sairaan hyvä aikuisten jälkiruoka! Sopii raskaiden illallisten kevennykseksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Mulligamari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 67g27kcal0.7g2.7g0.5g2.5g
Valkoviini kuiva 42g29kcal0.1g0.2g0g0g
Sherry, kuiva, 8cl17g21kcal0g3.3g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 25g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 25g101kcal0g24.9g0g0g
Liivate 3.3g12kcal2.8g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana356g379kcal7.2g62.2g1g5g
Valittu annoskoko178g190kcal3.6g31.1g0.5g2.5g
Annoskoko puolitettuna89g95kcal1.8g15.6g0.3g1.3g
Arvot/100g100g107kcal2g17.5g0.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146370